Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Kalmar Södra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Kalmar Södra IF
Här finner du all information du behöver kring våra lag. Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m. För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher ovan.  

Information och Nyheter följer i flödet nedan


Föreningens ställning gällande Corona
2020-04-05 17:23
Med anledning av olika ställningstagande från myndigheter, förbundet och distriktet vill vi från föreningen understryka att vi vill att vi lyder främst under Smålands FF och vi ser gärna att föreningen följer de rekommendationer som distriktet gör gällande.

Än så länge är kommunens fotbollsplaner öppna för att bedriva verksamhet på och då ser vi gärna att våra lag fortsätter träna. 

All info från distriktet är rekommendationer för att minska smittspridning och vi är medvetna om att våra lag agerar olika på dessa rekommendationer. 

Följ gärna informationen som uppdateras löpande på Småland FF:s hemsida.
Info från Smålands FF
2020-04-03 17:22

Med anledning av spridningen av coronaviruset hittar du här Smålands Fotbollförbunds beslut gällande verksamheten.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked och SvFF:s nya riktlinjer som kom den 3 april gällande bla. genomförande av träningsmatcher har Smålands Fotbollförbunds styrelse tagit beslut enl. uppdaterad information nedan.


Smålands Fotbollförbund har tagit beslutet utifrån allmänt rådande läge med stort hänsynstagande att folkhälsan - och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus.

Utifrån detta måste varje förening ta beslut om sina träningsmatcher, men Smålands Fotbollförbunds starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar informationen löpande.

Tävling- och träningsverksamhet

 • Smålands Fotbollförbunds styrelses starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.
 • Om föreningen väljer att arrangera matchspel på träningstillfälle är det föreningens ansvar att detta sker enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Smålands Fotbollförbund administrerar inte tävlings- eller träningsmatchverksamhet fram till och med den 30 april.
  Matcher som ligger inlagda i Fogis kommer markeras som "inställda".
 • Inga domare kommer tillsättas fram till och med den 30 april.
 • Träningsverksamheten kan tillsvidare utföras utomhus - viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
 • Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare - här inklusive spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar - är ett riktmärke.
 • Smålands Fotbollförbunds skarpa rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att skjuta upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.
 • Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam samt Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.
  Våromgångens matcher stryks i Fogis.
  Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.
 • Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat med start tidigast i maj. Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.
  Övriga matcher (våromgångarna) kan spelas som träningsmatcher efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
  För serierna 10-12 år spelas matcher enlig SvFF:s direktiv med iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
 • I Toyota Cup Herr och Dam skjuts pågående kvalmatcher upp i första hand till och med den 30 april. Tidigare regler gäller om förening inte vill delta utan lämna WO. Ingen straffavgift utgår.
  Är båda föreningarna överens om att inte spela lottas vinnare fram som går till Cupspelet i omgång 2.
  Cupspelet i omgång 2 skjuts upp till åtminstone Kristi Himmelsfärdshelgen och spelas inte 29 april som planerat. Här kommer deltagande lag få information vad som kommer att gälla.
 • JDM P18 och Ungdoms DM skjuts upp och aktuellt spel pausas från och med 1 april till i första hand Kristi Himmelsfärdshelgen. Föreningarna kommer att få ytterligare information vad som kommer att gälla.

Vi hoppas att alla har förståelse för dessa beslut och att de respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation.

En hyllning till damlagets egen hjälte, Lina Göljén
2020-03-23 14:21
I dessa tider av Coronapandemi skickar vi en hyllning till Damlagets egen local hero Lina Göljén, som tillsammans med sina kollegor på Infektionskliniken jobbar för högtryck för att för att testa personer med symptom och ge de som behöver rätt vård.
Du och dina kollegor gör en fantastisk insats!
SvFF:s riktlinjer med anledning av Corona-utbrottet
2020-03-13 14:38
Coronautbrottet innebär stora påfrestningar på vårt samhälle. Svensk fotboll har ett ansvar att bidra till att konsekvenserna blir så hanterbara som möjligt och att så få som möjligt drabbas. SvFF har därför tagit fram riktlinjer och rekommendationer till stöd för föreningar, distriktsförbund och andra berörda parter.

Vårt förhållningssätt i rådande läge är att anpassa vår verksamhet och vidta de åtgärder som situationen kräver. De beslut vi tar baserar vi på den information som finns tillgänglig, och på regeringens och ansvariga myndigheters direktiv. Samtidigt är vi medvetna om att situationen förändras hela tiden och att vi kan behöva ompröva ställningstaganden.


Alla vi som tillsammans är svensk fotboll har också ett ansvar att upprätthålla och fortsätta att driva vår verksamhet i den utsträckning situationen tillåter. Vår bedömning just nu är det fortfarande är möjligt att spela och träna fotboll, både på senior- och ungdomsnivå. Däremot avråder vi från alla typer av möten och sammankomster som inte är direkt verksamhetskritiska. Fotbollen är en positiv kraft i samhället, som säkert även i det rådande läget kan bidra till välmående och sammanhållning.


SvFF har tagit fram riktlinjer och rekommendationer som alla delar av fotbollsrörelsen bör förhålla sig till. Vi tror att dessa kan vara ett bra stöd som gör det enklare för föreningarna att ta hand om sin verksamhet och fatta beslut i en utmanande tid.


Alla måste dock vara införstådda med att läget kan skifta snabbt – nya beslut från myndigheter kan komma, situationen kan både förvärras och förbättras. Dessa rekommendationer och riktlinjer kan därför behöva uppdateras (i princip bör man utgå från att detta kommer att hända). Om så sker kommer SvFF meddela alla berörda på snabbast möjliga vis.


2020-02-18 21:34

Kalmar Södra/Hossmo damlag spelar i Division 2 och Division 4. Laget växer och behöver en assisterande tränare till. Du kan vara ung och intresserad av att lära. För den som själv spelat fotboll och vill utveckla sig till tränare är det en bra möjlighet, då Kalmar Södra står för din utbildning och kan erbjuda bra mentorer. Är du erfaren sedan tidigare är det desto bättre.

 

Fotbollstränare är bland de mest givande fritidssysselsättningar man ha, det finns inget som är bättre än att se individer växa och våga, som spelare och människor och uppleva euforin av att se att samspelt lag jobba tillsammans för varandra.. Dessutom ger det en extrainkomst 😊

 

Start snarast, lön efter överenskommelse. Kontakta Martin Adolfsson kmadolfsson64@gmail.com , mobil 070-5607560 eller Anders Kårlid anderskarlid@gmail.com, mobil 073-3849487


BLI MEDLEM
Gräsroten
Nyheter från vår verksamhet
Dam, 28/06 14:57 
Dam, 15/06 22:46 
Dam, 10/05 16:49 
Dam, 10/05 09:41 
Dam, 03/05 14:38 
Dam, 29/03 13:07 
Dam, 15/02 13:01 
Dam, 15/02 12:13