SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Kalmar Södra Idrottsförening
BLI MEDLEM
Kalmar Södra IF
Här finner du all information du behöver kring våra lag. Välj vilket lag du söker information om i toppmenyn och klicka dig fram till kalendrar, trupper m.m. För att se aktuella matcher och resultat klicka på Matcher ovan.  

Information och Nyheter följer i flödet nedan


Nya restriktioner för träning inomhus
2020-12-18 21:27

Angående föreningsverksamhet i Kalmar kommuns idrottsanläggningar – nya restriktioner införs från lördagen den 19 december

 

Folkhälsomyndigheten och regeringen har idag, den 18 december, beslutat om nya restriktioner rörande pandemin COVID-19. Under kvällen har också Kalmar kommuns kommunstyrelse haft möte och fattat ett antal beslut med anledning av myndighetens och regeringens presskonferens och nya införda restriktioner. För idrottsföreningar i Kalmar kommun innebär det följande:

 

Alla kommunens inomhusidrottsanläggningar stängs från och med lördagen den 19 december 2020 för idrottsverksamhet, såväl föreningsdriven som för allmänheten. Det betyder att vi stänger alla kommunens sporthallar, ishallar, simhall och övriga specialidrottshallar inomhus. Det enda undantaget är yrkesverksamma idrottsutövare.

 

För övriga frågor, kontakta: 

Per-Ola Johansson, verksamhetschef idrott, bad och föreningsliv

Tel: 0480-45 00 75

Epost: per-ola.johansson@kalmar.se

 

Henrik Nilsson, förvaltningschef

Tel: 0480-45 00 58

Epost: henrik.nilsson@kalmar.se

 

NY TID/HALL FÖR INOMHUSTRÄNING FÖR LAGET FÖDDA 2015
2020-10-20 21:24
Hej!

Det kommer ske ett byte av träningsplats och tidpunkt för nya laget födda 2015.
Från och med nu på söndag 25 oktober kommer det vara träning i sporthallen Spelefanten på söndagar mellan kl. 10:00-11:00. Adressen till hallen är Torsåsgatan 5.
 Sprid denna info till alla kompisar i laget.

Ni föräldrar  som vet att era barn vill fortsätta /börja spela fotboll i nya yngsta laget  i Kalmar Södra IF, fyll då era  uppgifter som kommer genom att ni kopierar länken nedan. Laget ni ska välja heter PF-15.

Varmt välkomna önskar ledarna i PF-15!

https://www.kalmarsodra.se/newMember/?ID=166981


Ny grupp för barn födda 2015
2020-08-17 08:20
Nu är det äntligen dags att starta upp en ny grupp med pojkar och flickor födda 2015.
Måndag 24/8 klockan 18:00 samlas vi på Södra Utmarken. Sedan fortsätter det så varje måndag tills det blir för mörkt och höstigt väder.

Anmäl ert intresse på kansli@kalmarsodra.se 

Föreningens ställning gällande Corona
2020-04-05 17:23
Med anledning av olika ställningstagande från myndigheter, förbundet och distriktet vill vi från föreningen understryka att vi vill att vi lyder främst under Smålands FF och vi ser gärna att föreningen följer de rekommendationer som distriktet gör gällande.

Än så länge är kommunens fotbollsplaner öppna för att bedriva verksamhet på och då ser vi gärna att våra lag fortsätter träna. 

All info från distriktet är rekommendationer för att minska smittspridning och vi är medvetna om att våra lag agerar olika på dessa rekommendationer. 

Följ gärna informationen som uppdateras löpande på Småland FF:s hemsida.
Info från Smålands FF
2020-04-03 17:22

Med anledning av spridningen av coronaviruset hittar du här Smålands Fotbollförbunds beslut gällande verksamheten.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked och SvFF:s nya riktlinjer som kom den 3 april gällande bla. genomförande av träningsmatcher har Smålands Fotbollförbunds styrelse tagit beslut enl. uppdaterad information nedan.


Smålands Fotbollförbund har tagit beslutet utifrån allmänt rådande läge med stort hänsynstagande att folkhälsan - och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus.

Utifrån detta måste varje förening ta beslut om sina träningsmatcher, men Smålands Fotbollförbunds starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar informationen löpande.

Tävling- och träningsverksamhet

 • Smålands Fotbollförbunds styrelses starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.
 • Om föreningen väljer att arrangera matchspel på träningstillfälle är det föreningens ansvar att detta sker enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
 • Smålands Fotbollförbund administrerar inte tävlings- eller träningsmatchverksamhet fram till och med den 30 april.
  Matcher som ligger inlagda i Fogis kommer markeras som "inställda".
 • Inga domare kommer tillsättas fram till och med den 30 april.
 • Träningsverksamheten kan tillsvidare utföras utomhus - viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
 • Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare - här inklusive spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar - är ett riktmärke.
 • Smålands Fotbollförbunds skarpa rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att skjuta upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.
 • Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam samt Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.
  Våromgångens matcher stryks i Fogis.
  Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.
 • Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat med start tidigast i maj. Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.
  Övriga matcher (våromgångarna) kan spelas som träningsmatcher efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
  För serierna 10-12 år spelas matcher enlig SvFF:s direktiv med iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
 • I Toyota Cup Herr och Dam skjuts pågående kvalmatcher upp i första hand till och med den 30 april. Tidigare regler gäller om förening inte vill delta utan lämna WO. Ingen straffavgift utgår.
  Är båda föreningarna överens om att inte spela lottas vinnare fram som går till Cupspelet i omgång 2.
  Cupspelet i omgång 2 skjuts upp till åtminstone Kristi Himmelsfärdshelgen och spelas inte 29 april som planerat. Här kommer deltagande lag få information vad som kommer att gälla.
 • JDM P18 och Ungdoms DM skjuts upp och aktuellt spel pausas från och med 1 april till i första hand Kristi Himmelsfärdshelgen. Föreningarna kommer att få ytterligare information vad som kommer att gälla.

Vi hoppas att alla har förståelse för dessa beslut och att de respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation.

BLI MEDLEM
Gräsroten
Nyheter från vår verksamhet
Dam, 02/06 14:47 
Dam, 30/03 19:18 
Dam, 29/03 17:51 
Dam, 17/03 16:52 
Dam, 14/03 18:36 
Dam, 10/03 18:12 
Dam, 07/03 17:57