SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Rugby Dam


Välkommen till Rugbyns damlag. Här på sidan hittar ni aktuell information kring träningar och matcher. Om du är ny inom rugby eller vill prova på, håll utkik efter vår nybörjarsatsning #InnerWarrior på sociala medier.


Facebook: https://www.facebook.com/KalmarSodraRugby/
Instagram: https://www.instagram.com/kalmarsodrarugby/

Mindre än en vecka kvar till Håckes!!
2018-03-06 22:04
Nu är det lite mindre än en vecka kvar till Håckes och tjejerna är väldigt taggade på att få delta i turneringen. Vår förre detta tränare Per Gjörloff har kommit tillbaka till oss och har börjar sakta men säkert ta över som vår tränare i laget med Olivia Palmgren och Ylva Schwartz hjälp. På dagens träning arbetade vi mycket med hur själva spelet går till och hur vi ska agera och när. Mycket intensiva träningspass kommer det bli för laget fram till turneringen. Per Gjörloff slutade träningen med ett inspirationstal och hur vi ska förbättra oss och vad som gick bra under dagens träning. Per är en tränare som inspirerar oss alla spelare till att göra det bästa av vår träning och av oss själva och självklart som grupp. Nu taggar hela laget för turneringen som kommer ske i tipshallen i Växjö. 

För er som är intresserade av att kolla på matcherna vi och andra lag spelar så är det gratis att komma och titta och scheman för matcherna finns i en app vid namn: Tourney Machine där all information står. 

Våra matcher på Lördag:
Uppsala RFC - Kalmar södra IF rugby kl: 9:00 AM
Södertälje RK - Kalmar södra IF rugby kl:1.30 PM
Vänersborg RK - Kalmar södra IF rugby kl:5.30 PM

// Maja Mattisson, Publiceringsansvarig 
Spelschema och tider för EM
2017-06-14 10:07

Våra två (eventuellt tre) landslagsspelare Victoria Petersson, Ylva Scwartz och Felicia Radovan (hemmareserv) reser i veckan till Frankrike för första omgången av Womens Grand Prix, det vill säga A-EM och vi från rugbysektionen vill uppmana klubbens medlemmar och supportrar att åtminstone se Sveriges matcher. Komplett matchschema finns här:

http://www.rugbyeurope.eu/competitions/2017-womens-sevens-grand-prix-series


Om ni inte kan få in matcherna på TVn, så streamas de på följande länk:
http://www.rugbyeurope.eu/welcome-rugby-europe-tv

Damlaget klara för SM-slutspel
2017-06-12 14:09
Ja, nog hade Lirarnas Lag ett visst favorittryck på sig inför helgens semifinaler i den södra kvalgruppen. Av kvalets 10 matcher hade man vunnit 9 och ledde tabellen. Så, det riskminimerades och togs ut full trupp, dvs 12 spelare, om olyckan skulle vara framme med skador tidigt under dagen. 

Dagens första match innebar en slags final om man så vill, mot Pingvin RC som kommit tvåa i kvalet på samma poäng som KSIF. Det var ett revanschsuget PRC som vi aldrig underskattar. De har både bredd och toppar, och inledde med hård press. Felicia öppnade dock skyttet med ett fint försök. Ett sublimt passningsväxling mellan Vickan och Ylva öppnade upp en bra lucka och Ylva kunde löpa igenom, men det var egentligen först i den andra halvleken som vårt spel kom igång. Då kunde vi hålla undan för vinst 24 poäng mot 0. 

Poänggörare: Felicia Radovan (10p), Victoria Petersson (6p) Ylva Schwartz (5p) Hanna Carleson (5p)

Mot erkänt starka Malmö RC fick vi gräva djupt i både skicklighet och mental styrka. Skånelagets utvecklingskurva under kvalet har gått spikrakt uppåt och vi fick titta djupt i tanken för att ha tillräckligt med bensin för att hålla undan. Tillslut 19-0 till Kalmar, men det var inte som man läser i lokalmedierna att vi utklassade motståndet. Så var det verkligen inte. Tvärtom så var det ytterst liten marginal, men det är lite det som kännetecknar ett lag med vinnarkultur, att man håller ihop spelet och kör på. Det gjorde vi och det gjorde Malmö, men tyvärr finns det bara en vinnare. Denna gång var det vi, vilket vi är tacksamma för och all credit till våra tjejer, de gjorde sin stad och sin klubb stolta. 

Poänggörare: Schwartz (10p), Petersson (9p)

Nästa lag var Göteborg RF, svensk damrugbys verkliga gigant under ett decennium. Även om det inte är samma lag i år om tidigare, så ska man aldrig underskatta den kultur som finns i klubben. Även fantastiska själar som Jessica Melin, Sara Sundström och Lotta Abrahamsson, alla med fler landslagsmeriter än de flesta, är kvar, så räckte de inte riktigt till idag. Det hade sett svajjigt ut tidigare under dagen och hade redan tre förluster, men mot oss kom de igång riktigt bra och öppnade också upp vårt annars riktigt vattentäta försvar, visserligen bara en gång, men det räcker. Hade de spelat så tidigare under dagen, kanske slutresultatet varit annorlunda. Det vet man aldrig i vår bransch. Nämnda spelare gjorde också en mycket bra insats som coacher. 26-5 till Kalmar dock. Noterbart i denna match att Anna Lennartsson gjorde sina första fem poäng för klubben. Grattis Anna!

Poänggörare: Schwartz (15p), Petersson (6p) Anna Lennartsson (5p)

Lugi Lions RFC sist av alla efter en lång dag. Kanske den svåraste matchen av alla. Vi var redan klara för slutspel efter första matchen, Lugi också klara och dessutom hade vi haft en två timmar långt break för att ge plats åt det allsvenska mötet mellan Pingvin RC Herr och Stockholm Exiles RFC. Förvisso en underhållande match, men det gjorde inte underverk med vare sig motivation eller pigga ben, hos någotdera lag egentligen. Vi bytte också ut tre spelare, vilket vi är kända för att inte göra samma match. Det piggade upp stämningen en del och Vickan sprang ensam in 31p... Nora Westrup kom in i sin representationslagsdebut och det gjorde en hel del. Även Hanna Sjöquist fick speltid och Lirarnas Lag vann tillslut 31-7.

Truppen:
Ylva Schwartz (kapten)
Olivia Palmgren (vice kapten)
Victoria Petersson 
Anna Lennartsson
Felicia Radovan
Hanna Carleson
Rebecca Torstensson
Hanna Sjöquist 
Nora Westrup
Kerstin Lövendahl
Rebecca Bruun
Stina Marberg


Resultat: 

v. Pingvin RC 24-0
v. Malmö RC 19-0
v. Göteborg RF 26-5
v. Lugi Lions RFC 31-7

Nu väntar ett par veckors speluppehåll och så spelar vi SM-final den 1-2 juli i Borås på Ryavallen. Finns det Kalmariter i närheten får ni gärna dyka upp och säga hej! 

// Per Gjörloff, huvudtränare KSIF Rugby Dam
Sydostlaget XV v. Pingvin RC
2017-05-14 09:50
Avtackning efter match.
Då har Sydostlaget spelat sin andra match i damallsvenskan och denna gång blev det förlust 12-42 mot ett tajt och välspelande Pingvin RC från palmernas stad Trelleborg. Serien tar nu ett uppehåll för att ge plats åt SM-spelet i Rugby Sevens och återupptas i mitten av augusti igen.

Trots avsaknad av ordinarie klunghalvor (Maria och Bex) samt ordinarie uthalv, så lyckades vi ändå få ihop ett lag som så att säga tog sig på slutet efter en lite förvirrande första halvlek, inte minst då en hel del spelare gjorda sin första femtonmannamatch för året. 

Sydostlaget vaknade till liv genom ett par riktigt bra breaks från forwards, där framförallt Ylva Schwartz visade hon är minst lika farlig från no. 8 som centerpositionen i Sevens. Även ett omnämnande till Dani som spelade flanker för första gången i sitt liv. Välkommen till forwards!

- All heder åt PRC, de spelade riktigt bra rugby idag. Deras supportspel var betydligt bättre än vårt och hade överlag ett bättre samspel mellan backar och forwards. Jag tror detta visade att bara för att man har visst övertag i Sevens, så betyder det inte så mycket i XV, men samtidigt, jag tror också erfarenheten från XV utvecklar våra Sevensspelare ännu mer, så för mig är XV bara positivt, sa tränaren Per Gjörloff efter matchen.

Laget:

1. Hanna Carleson
2. Palle Erlandsson
3. Rebecca Torstensson
4. Anna Lennartsson
5. Elin Rosberg (ut 15", in Wickström)
6. Dani Jovanovic (ut 50" in Antonsson)
7. Shannon Erlingsson
8. Ylva Schwartz (kapten)
9. Olivia Palmgren (vice kapten)
10. Stina Marberg
11. Hanna Sjöquist
12. Tanja Jegorova
13. Nora Westrup
14. Shaana Abdullah
15. Felicia Radovan

16. Louise Wickström
17. Amanda Antonsson

Bitch of the Pitch: Shaana Abdullah

Följande spelare har nu spelat sin första rugbymatch:

  • Louise Wickmark (andraled)
  • Shaana Abdullah (högerytter)

Stort grattis till er!
Fantastisk dag i Vänersborg
2017-05-06 22:12
Kalmar Södra IFs damer tillsammans med vännerna i Sydostlaget åkte idag till Vänersborg för årets första match i damallsvenskan. Vi är ett hyggligt bra Rugby Sevenslag, men vi är relativa nya på femtonmanna, så det var med stigande spänning som vi gjorde matchförberedelserna. Tillika Ylva Schwartz första som kapten i damlaget. Men vilken dag det blev!

Ok, så vi förlorade. Stort. Det gör inte det minsta. Idag vann rugby. Vänersborg var idag i en klass för sig och hade en fantastisk organisation i sitt spel, mycket tack vare coacherna Jonas Ahl och Maria "Robban" Robertsson Tatu. Det var en komplett prestation, både i att behålla bollinnehav och att variera spelet för att hålla försvaret på tårna. Det var alltså försvarsspel från första till sista stund ,även om framförallt Tanja Jegorova hade fina breaks. Hon blir mer och mer komplett som center för varje match. 

Men det var framförallt i defensiven som vi gjorde det mesta jobbet idag. Ingen backade ner från kollisionen, alla tacklade alla ruckade frenetiskt. Det gjorde en gammal forward mycket rörd.

På den efterföljande sociala aktiviteten, en fantastisk rugbytradition från gräsrotsnivå till den absoluta internationella eliten, så inbjöds kaptenerna i vardera lag att utse matchens spelare. Från vår sida utsågs Sandra Irvefjord (tidigare GRF) som hade en fantastisk dag på jobbet och från oss utsågs Anna Lennartsson. Och vi kan bara hålla med. Anna gjorde en helt fantastisk match med helt rätt inställning, med frenesi och utnyttjade verkligen sina styrkor som spelare och det var en sann glädje att se henne spela idag. 

Speciellt omnämnande till Hanna Sjöquist som gjorde sin allra första rugbymatch idag! Och med stor ära dessutom! Varmt välkommen "på riktigt" till Dynamo Kalmar, Hanna. 
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kalmar Södra Idrottsförening, 25/02 21:36 
Kalmar Södra Idrottsförening, 09/02 13:59 
Kalmar Södra Idrottsförening, 07/02 20:22 
Kalmar Södra Idrottsförening, 11/01 11:04 
Kalmar Södra Idrottsförening, 08/01 18:19 
Kalmar Södra Idrottsförening, 31/12 14:53