SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Info från Smålands FF
2020-04-03 17:22

Med anledning av spridningen av coronaviruset hittar du här Smålands Fotbollförbunds beslut gällande verksamheten.

Med anledning av Folkhälsomyndighetens besked och SvFF:s nya riktlinjer som kom den 3 april gällande bla. genomförande av träningsmatcher har Smålands Fotbollförbunds styrelse tagit beslut enl. uppdaterad information nedan.


Smålands Fotbollförbund har tagit beslutet utifrån allmänt rådande läge med stort hänsynstagande att folkhälsan - och fotbollens ansvar att motverka smittspridningen - ska stå i fokus.

Utifrån detta måste varje förening ta beslut om sina träningsmatcher, men Smålands Fotbollförbunds starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.

Vi följer utvecklingen och uppdaterar informationen löpande.

Tävling- och träningsverksamhet

  • Smålands Fotbollförbunds styrelses starka rekommendation är att inga träningsmatcher, tävlingar och cuper genomförs till och med den 30 april. Nytt inriktningsbeslut kommer i slutet av april. Detta gäller all verksamhet, dvs. både senior, ungdom och barn.
  • Om föreningen väljer att arrangera matchspel på träningstillfälle är det föreningens ansvar att detta sker enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
  • Smålands Fotbollförbund administrerar inte tävlings- eller träningsmatchverksamhet fram till och med den 30 april.
    Matcher som ligger inlagda i Fogis kommer markeras som "inställda".
  • Inga domare kommer tillsättas fram till och med den 30 april.
  • Träningsverksamheten kan tillsvidare utföras utomhus - viktigt att följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer.
  • Förening bör även begränsa antalet personer i och kring träningen, där begränsning om 50 deltagare - här inklusive spelare, tränare och övriga närvarande, t.ex. föräldrar - är ett riktmärke.
  • Smålands Fotbollförbunds skarpa rekommendation är att följa Folkhälsomyndighetens allmänna råd att skjuta upp årsmöten och liknande, om mötet kräver att deltagarna träffas på samma plats.
  • Alla tävlingsserier Div 2, 3, 4 Dam samt Div 4, 5, 6, Utv. serier, Junior P18 Herr skjuts upp på samma sätt som SvFF:s lägre förbundsserier Div 1 Dam samt Div 2 och 3 Herr. Dessa serier spelas som enkelserier och startar i juni med höstomgångens spelordning som tävlingsgrundande.
    Våromgångens matcher stryks i Fogis.
    Serierna spelas och avslutas med planerat kvalspel i oktober.
  • Alla ungdomsserier 10-16 år lottas och spelas som planerat med start tidigast i maj. Här kommer bara höstomgångarna vara tävlingsgrundande i de serier 13-16 år där tabell och resultat redovisas.
    Övriga matcher (våromgångarna) kan spelas som träningsmatcher efter iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
    För serierna 10-12 år spelas matcher enlig SvFF:s direktiv med iakttagande av myndigheternas råd och riktlinjer.
  • I Toyota Cup Herr och Dam skjuts pågående kvalmatcher upp i första hand till och med den 30 april. Tidigare regler gäller om förening inte vill delta utan lämna WO. Ingen straffavgift utgår.
    Är båda föreningarna överens om att inte spela lottas vinnare fram som går till Cupspelet i omgång 2.
    Cupspelet i omgång 2 skjuts upp till åtminstone Kristi Himmelsfärdshelgen och spelas inte 29 april som planerat. Här kommer deltagande lag få information vad som kommer att gälla.
  • JDM P18 och Ungdoms DM skjuts upp och aktuellt spel pausas från och med 1 april till i första hand Kristi Himmelsfärdshelgen. Föreningarna kommer att få ytterligare information vad som kommer att gälla.

Vi hoppas att alla har förståelse för dessa beslut och att de respekteras. Det kommer att krävas mycket av oss alla men tillsammans ska vi reda ut och ta oss igenom denna svåra situation.


Nyhetsarkiv
Årsmöte 20242024-02-25 21:36
Klubbkläder2024-02-07 20:22
Gott Nytt År!2022-12-31 14:53
Årsmöte2022-03-06 17:47
Info från Smålands FF2020-04-03 17:22
2020-02-18 21:34
Vinnare södralotten2020-01-13 17:21
Hertz2019-03-20 19:35
Södralotten 22018-08-29 11:01