Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Damsektionen
Välkommen till damsektionen! Vi är ett gäng som gillar spelglädje både på och utanför planen! Vi spelar 2019 i Div 3 och har som målsättning att ta oss tillbaka till Div 2 samtidigt som vi bygger för framtiden med flera unga spelare i laget.
Vår hemmaplan på Kalmars vackraste idrottsplats, Skyttis IP,  på bekvämt cykelavstånd från centrum.

Nu är det inomhusfotboll och cuper som gäller, träningen kör igång igen 11: e november  i Spelefanten på söndagar 17.30-19.00.
Nya spelare välkomna för provspel! Kontakta gärna tränare Johan Mårtensson, 076-3380562

Ida Göransson tillbaka i Södra
2018-08-14 22:50
Ida Göranssonl
Ida var med och startade upp damlaget och har alltid spelat i Södra, till för snart fem år sedan då hon fick sitt första barn och kom ifrån fotbollslivet. Efter barn nummer två tänkte hon att det är dags att snöra på sig dojjorna och försöka igen 😊
Efter första matchen kan vi bekräfta att det var en väldigt bra idé! Ida är en kreativ  fighter som vågar utmana.
Välkommen åter!
Målchansfyrverkeri mot Ramdala
2018-08-12 21:55
Så har då Kalmar Södra tagit sin första poäng i och med 2-2 borta mot Ramdala med 2 mål av Lina Thor! Ska man se till antalet kvalificerade målchanser de respektive lagen skapar så var det väl 15-3 till Södra, så det lovar gott inför resten av hösten!

Mycket bra debut av Ida Göransson (mer om detta senare) och Lisa Karlsson som var åter i Södratröjan för första gången denna säsongen.

 Pigga inhopp även av Amanda, Patricia och Melicia!
Vi hälsar Emma Elgán välkommen åter!
2018-08-10 18:01
Emma Elgán åter i Södratröjan
Emma spelade som liten fotboll i IFK Kalmar, men bytte över till Kalmar Södra där hon spelade fram till att det var dags för sjuksköterskestudier i Lund. Under tiden i Lund blev det fotboll för Lunds BK ( där för övrigt också Bettan Hagelin, ett annat intressant nytillskott till Södra den här säsongen fått sin fotbollsfostran). Efter avslutade studier och ett litet uppehåll har vi nu nöjet att hälsa Emma tillbaka i Södratröjan! Välkommen åter!

Till vardags hittar man Emma på akuten i Kalmar, där hon tillsammans med sina kollegor gör ett strålande jobb för att ta hand om kalmarbor och turister.
Årets längsta crossfitpass klart!
2018-08-01 21:36
Läktaren i Borgholms slottsruin byggd och riven och ett antal scenbyten klara. Årets fyspass och teambuilding i Borgholms slottsruin är avklarat! 💪
Nu fokus på fotbollsträning!⚽️
Nya delarna av tränarteamet presenterar sig
2018-08-01 21:18
De nya tränarna som tagit över Kalmar Södra Damlag tillsammans med målvaktstränare Johan Vallgren och sjukgymnast Fredrik Westerlund heter Thomas Lambrant och Johan Mårtensson.
Thomas är en trygg skåning med  Husie som moderklubb och även spelat i MFF, Nike och Lyckeby. 
Thomas har tränat  Lyckeby, Kaif, Nättraby och Mönsterås Dam. 
Thomas vill genom att vara positiv, lyhörd och tålmodig utveckla laget mot en rörlig teknisk fotboll där spelglädjen står i centrum.

Johan Mårtensson, som också har ett förflutet som tränare i Mönsterås damlag har en viktig assisterande och coachande roll.

Vi önskar Thomas och Johan varmt välkomna!
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kalmar Södra Idrottsförening, 04/12 08:05 
Kalmar Södra Idrottsförening, 22/11 13:47 
Kalmar Södra Idrottsförening, 29/08 11:01 
Kalmar Södra Idrottsförening, 30/01 15:33 
Kalmar Södra Idrottsförening, 25/09 18:47 
Kalmar Södra Idrottsförening, 15/06 08:00