Nya spelare är alltid välkomna, kontakta tränare Natalie Sandell Svensson 0708445115

Tack vare ett samarbete med CIS och deras projekt "Vision 2028 Senegal" har vi kunnat skicka Kalmar Södras så gott som nya matchställ till nya användare i Senegal. Här är lite bilder på överlämnandet till fotbollsklubben ASC Jatiir i Ziguinchor i Senegal. Särskilt tack till studenterna Gustaf Mild, Ashraf Barbakh och Eskil Wouters och deras lärare Carole Lapierre som transporterade ner och lämnade över matchställen!

Det är alltid roligt att välkomna nya spelare, och alldeles fantastiskt roligt att välkomna 11 nya tjejer till Kalmar Södra på en gång varav 9 är med på bilden. För dig som vill veta mer vilka de är så kommer individuella presentationer framöver på Instagram och Facebook!

Tur att vi i Kalmar Södra/Hossmo har 3 seniorlag anmälda att spela i :-) och en stor tränar och ledarstab.

Vinst i premiären!
2021-06-21 11:06

Vimmerby B - Kalmar Södra 0-3 (0-1)

Det blev seger direkt i seriepremiären i div 3 när vi gästade Vimmerby i söndags. Vi hade laddat upp på bästa sätt med gemensam lunch på Skyttis och avfärd i stor buss. Vimmerby tog emot oss med 32 grader i skuggan och en väl använd konstgräsplan som kokade.

Det tog oss ca 15 minuter in i matchen innan vi hade vant oss vid planen och hur bollarna betedde sig. Under den perioden skapade hemmalaget en sylvass målchans som deras forward turligt nog placerade utanför vårt öppna mål. Därefter började vi att hitta varandra bättre och spelet jämnades ut för att övergå till vår fördel. På en av våra många hörnor lyckades Ellen med att lägga in bollen direkt i mål och 0-1 till oss var ett faktum. 5 minuter senare var det pausvila.

I pausen fyllde vi på våra depåer och gick genom några detaljer i spelet som vi skulle vara observanta på. Andra halvlek var vår och vi skapade en mängd chanser och hörnor. Det var bara en tidsfråga när nästa mål skulle komma. Hemmalaget stack upp på några kontringar men vi hade bra koll på dem. Vi utökade till 0-2 när Olivia K hann före Vimmerbys målvakt och petade in bollen i öppet mål. 0-3 kom till på ett skott från distans av Lisa där bollen borrade sig in i krysset. Sista 10 minuterna spelade vi mer eller mindra av matchen.

Tjejerna stod för en fin laginsats där alla jobbade hårt i värmen för varandra. En stark prestation av alla som resulterade i 3 poäng hem till Kalmar.

Oavgjort med mersmak i årets första match med F16 Dam
2021-06-02 22:30
Så var det äntligen dags för årets första tävlingsmatch då Hossmo/Kalmar Södra mötte Madesjö hemma på Rinkabyvallen. Det var första matchen med flera nya spelare som inte träna ihop, så spelet blev bara bättre ju längre matchen pågick. Hemmalaget hamnade i underläge med 1-2, låg på för kvittering , men fick i stället 1-3. Extra starkt att man reste sig och jobbade in både 2-3 och 3-3 och hade bud på 4-3 innan domaren satte pipan i munnen och blåste av årest första match.

Målskyttar var Thea Nilsson*2 och Julia Nilsson.