SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till Kalmar Södra Badgers!

Kalmar Södra Badgers startade sin verksamhet 2022. Vi är en juniorverksamhet med verksamhet för killar och tjejer i  åldern 10-15 år. Föreningen startades för att ge barn och ungdomar chansen att spela/träna amerikansk fotboll i Kalmar. Vi vill bidra till att barn och ungdomar får en rolig och aktiv fritid där man där alla är delaktiga.

 

Amerikansk fotboll är den ultimata lagsporten där man kämpar för varandra. Alla har en viktig roll och sporten passar alla - lång, kort, liten, stor, kille, tjej, snabb, stark.....men du måste gilla tuffa tag!

 

Badgers är ett lag som samarbetar med Kalmar Södra IF, och har en systerförening i Wäsby Warriors, Upplands Väsby.

 

Ni når oss bäst på lagledare@kalmarbadgers.com 

NU KÖR VI IGÅNG UTE!
2024-04-01 08:00
FOTO:HERBERT AUGUST/PIXABAY.COM

Amerikansk fotboll är en adrenalinfylld, annorlunda och fantastisk sport som vänder sig till alla ungdomar som är lite äventyrslystna.
Sporten passar alla typer, och det finns en plats för alla oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet; lång, kort, liten, stor, kille, tjej, snabb, stark.....och du lär dig gilla tuffa tag!

FunForAll: Amerikansk fotboll och Flaggfotboll
2024-03-26 08:00

Nu har du som går i mellanstadiet möjlighet att testa världens häftigaste sporter: Flaggfotboll och Amerikansk fotboll!


Kalmar kommun håller tillsammans med RF SISU Småland och föreningar i Kalmar i projektet #funforall som riktar sig till barn på mellanstadiet, och nu får du i mellanstadiet chansen att prova på båda sporterna!

Samträningar
2024-03-05 13:44

Planering för säsongens aktiviteter i amerikansk fotboll är i full gång. Till våra äldsta spelare kommer vi, tillsammans med Karlskrona (och kanske andra inbjudna) att träna tillsammans och om möjligt sätta upp spelsituationer. 

 

Nedan finns de datum och platser som är planerade för våren/sommaren 2024. Notera att dessa kan komma att ändras om det kommer matcher vi inte kan påverka.

 

Tiderna är tänkt 10-14, och åldrarna är cirka 14-15 (ytterligare info kommer till tränarna).

 

Lördag 4 maj - KALMAR

Lördag 1 juni - KARLSKRONA

Lördag 31 augusti - KALMAR

Lördag 7 september - KARLSKRONA

 

Om du vill vara med, om du vill testa amerikansk fotboll; håll koll på våra träningstider på Facebook ( facebook.com/groups/1066888627567142 ) och här i kalendern på hemsidan.

Jamboree Kalmar 9 september 2023
2023-09-06 11:39

Kalmar Södra Badgers anordnar för första gången på Södra utmarken, i Kalmar, lördagen den 9 september mellan kl 10-15, en Jamboree där det kommer föreningar från hela södra Sverige inom specialförbundet SWE3. 

Jamboree inom amerikansk fotboll har syfte att stärka gemenskapen och möjligheten att spela match inom sporten. Det unika med det här är att man kan vara en liten förening med få spelare men tillsammans bildar man lag och spelar tillsammans. Vi startar dagen med olika övningar och efter lunch avslutar vi med match. 

Nyfiken på sporten  - Ta tillfälle i akt och se en amerikansk fotbollsmatch spelas!

Grillen och kiosken är igång så välkomna! 

/Kalmar Södra Badgers

Sommaren 2023
2023-06-18 22:00

Under vår- och sommarsäsongen för amerikansk fotboll har vi utökat vår spelartrupp och fler barn och ungdomar börjat spela. Kul att intresset är så fantastiskt! 

 

Vi finns för ungdomar 10-15 år, tränar måndagar och onsdagar 18.30-20.00. Om någon vecka kommer vi ha ett kort sommaruppehåll men träningen startar igen den 7 augusti. Skulle det vara så att intresset är så pass stort för att spela under uppehållet så kan det finnas möjlighet att köra träning. Kolla gärna på vår facebookgrupp för aktuell information: Kalmar Södra IF Amerikansk Fotboll - Badgers.

Vid frågor kontakta oss gärna på lagledare@kalmarbadgers.com