Vinst i premiären!
2021-06-21 11:06

Vimmerby B - Kalmar Södra 0-3 (0-1)

Det blev seger direkt i seriepremiären i div 3 när vi gästade Vimmerby i söndags. Vi hade laddat upp på bästa sätt med gemensam lunch på Skyttis och avfärd i stor buss. Vimmerby tog emot oss med 32 grader i skuggan och en väl använd konstgräsplan som kokade.

Det tog oss ca 15 minuter in i matchen innan vi hade vant oss vid planen och hur bollarna betedde sig. Under den perioden skapade hemmalaget en sylvass målchans som deras forward turligt nog placerade utanför vårt öppna mål. Därefter började vi att hitta varandra bättre och spelet jämnades ut för att övergå till vår fördel. På en av våra många hörnor lyckades Ellen med att lägga in bollen direkt i mål och 0-1 till oss var ett faktum. 5 minuter senare var det pausvila.

I pausen fyllde vi på våra depåer och gick genom några detaljer i spelet som vi skulle vara observanta på. Andra halvlek var vår och vi skapade en mängd chanser och hörnor. Det var bara en tidsfråga när nästa mål skulle komma. Hemmalaget stack upp på några kontringar men vi hade bra koll på dem. Vi utökade till 0-2 när Olivia K hann före Vimmerbys målvakt och petade in bollen i öppet mål. 0-3 kom till på ett skott från distans av Lisa där bollen borrade sig in i krysset. Sista 10 minuterna spelade vi mer eller mindra av matchen.

Tjejerna stod för en fin laginsats där alla jobbade hårt i värmen för varandra. En stark prestation av alla som resulterade i 3 poäng hem till Kalmar.