SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
FunForAll: Amerikansk fotboll och Flaggfotboll
2024-03-26 08:00

Nu har du som går i mellanstadiet möjlighet att testa världens häftigaste sporter: Flaggfotboll och Amerikansk fotboll!


Kalmar kommun håller tillsammans med RF SISU Småland och föreningar i Kalmar i projektet #funforall som riktar sig till barn på mellanstadiet, och nu får du i mellanstadiet chansen att prova på båda sporterna!

KORT OM SPORTERNA

 

Amerikansk fotboll och flaggfotboll är sporter som passar alla, oavsett bakgrund och tidigare erfarenhet. Sporterna kan verka vara en komplicerade och svåra att förstå. Sanningen är dock den att de egentligen är väldigt logiska där spelet går ut på att försvara sitt territorium och att göra fler poäng än motståndaren.

 

AMERIKANSK FOTBOLL

 

Amerikansk fotboll är den ultimata lagsporten där man kämpar för varandra. Alla har en viktig roll och sporten passar alla - lång, kort, liten, stor, kille, tjej, snabb, stark.....och du lär dig gilla tuffa tag!


Du får testa att passa, fånga boll, springa med boll, tacklas och mycket mer. Du behöver inte vara stor, stark, eller snabb. Om du är det så finns det en klar plats för dig. Om du inte är det så finns det en klar plats för dig. Alla typer av spelar behövs i laget.

 

FLAGGFOTBOLL

 

Flaggfotboll är en fartfylld, taktisk och kontaktfri variant av amerikansk fotboll. Flaggfotbollen är en snabb, rolig sport med hög intensitet där en blandning av atletisk förmåga, teknik och strategi blandas i laget, tillsammans med styrka och uthållighet. En sport där alla i laget behövs; lång som kort, stor som liten, snabb som långsam, stark som uthållig, kille som tjej!

 

Det är en av världens just nu snabbast växande sporter och dessutom en helt ny sport till OS-2028.

 

Både amerikansk fotboll och flaggfotboll är adrenalinfyllda, annorlunda och fantastiska idrotter som vänder sig till alla ungdomar som är lite äventyrslystna.

 

TID, PLATS OCH ANMÄLAN

 

Alla tillfällen sker på Södra Utmarken.
Torsdag 2 maj kl. 18.30-20.00 Amerikansk fotboll
Söndag 5 maj kl. 11.30-13.00 Flaggfotboll
Tisdag 7 maj kl. 18.30-20.00 Amerikansk fotboll
Onsdag 8 maj kl. 18.30-20.00 Flaggfotboll

Anmälan sker på kommunens hemsida. Klicka här för att komma dit (öppnas i nytt fönster).