Välkommen till Kalmar Södra IF - U

Vi är föreningens äldsta träningsgrupp för ungdomar. Vi har släppt tanken på att ha ålderslag, istället har vi tränings- och matchgrupper med ett större åldersspann. Hos oss spelar och tränar killar upp till och med att de är 17 år. 
På sidan publicerar vi aktuell information om träning, matcher, seriespel, cuper, läger etc.
För aktuella tider gällande träning och match se kalendern!


Instagram I Twitter I Periscope

Amsterdam
2017-08-31 16:07

Europaturnén fortsätter

Vi är inbjudna att resa till Amsterdam med U-laget över påsken för att spela en cup som ingår i Euro-Sportring. Vi kommer att åka med en eller två 16-manna trupper som kommer spela cupen. Precis som tidigare år är alla välkomna att åka med. Vi kommer resa med buss från Kalmar till Amsterdam och erbjuder totalt sett 50 platser.


För planeringens skull och för er som är intresserade av att åka med är det följande tider som gäller:

Avresa: 29 Mars 

Hemresa: 2 April


Boende för spelare och ledare är Hostel Amsterdam Zeeburg. Boendet inkluderar frukost & middag.

Matcherna spelas i Almere där vi kommer behöva köpa lunch (tillkommer för varje spelare)


Preliminärt pris per spelare är 2000kr (ex. luncher)

Mer info om cupen kommer längre fram.


Anmälan till cupen sker i november.


Lagarbete på Infoservice
2017-08-28 10:00
På lördag 2/9 arbetar vi tvåskift på Infoservice. Vi kommer att genomföra ett motsvarande packjobb som vi gjorde i våras. Då arbetet krockar med vår match mot IFK Berga kommer de som inte spelar ta morgonpasset och de som spelar ansluter efter lunch.
Mer info kommer när matchtruppen är uttagen.
Föräldrarföreläsning: Lär ut jävlaranamma
2017-08-24 19:37

Tisdag 5/9 kl. 18:00

Idrottens hus


Om föreläsningen 

Idag saknar många ungdomar tålamod. I en tid då det mesta är gratis och nås med en enkel knapptryckning är det kanske inte så konstigt, men det ställer likväl till problem. Framförallt när det kommer till idrott. 


Ny forskning visar nämligen att talang inte till största del avgör hur framgångsrik du blir inom ett visst område. Det gör däremot ihärdighet, bättre uttryckt som jävlaranamma, det vill säga förmågan att långsiktigt hålla fast vid ett mål, att ta kritik som möjlighet till utveckling och att resa sig upp efter misslyckanden. 


Tyvärr lever vi i ett samhälle som starkt hyllar naturbegåvningar och talanger. Vi pratar gärna om bollbegåvningar och att man kan ha sinne för spelet för att ta två exempel. Detta stärker tanken om att vissa kan och andra inte vilket inte uppmuntrar någon vidare kämparglöd. 


Dessutom har vi idag många välmenande föräldrar som lär sina barn att de är speciella samt ”skyddar” dem från misstag. Vilka möjligheter har dem då att utveckla någon ihärdighet? 


I föreläsningen Lär ut jävlaranamma! förklarar Marcus Larsson utifrån ny forskning hur vi kan kommunicera med barn och ungdomar för att få dem att anta en inställning som utvecklar deras jävlaranamma. Föreläsningen riktar sig till tränare och ledare. 


Om föreläsaren 

Marcus Larsson arbetar som kommunikatör, Copywriter och har tio års erfanrehet som lärare. I sin föreläsning om Mindset och Grit, tar han utgångspunkt i Carol Dweck och Angela Lee Duckworths forskning. 

Kostnad för Gotland
2017-08-22 13:50
Vi har fått besked på hur mycket sponsorintäkter vi fått in till vår resa till Gotland. Kostnaden för varje spelare hamnar slutligen på 500kr. Beloppet faktureras ut i slutet på månaden.
Arbete på Stadsfesten
2017-08-07 08:16

Alla killar är med och hjälper till att arbeta på stadsfesten.

Arbetet gäller främst att gå och plocka upp skräp på gågator samt tömma befintliga sopkärl och sätta i nya säckar. Det kommer att finnas containers där vi kan slänga soporna, blir dessa fulla kontaktar ni Lotta på nummer 072-733 93 18 så ordnar hon tömning av dessa.

Vi får plasthandskar och extra säckar med oss. Vid de stora evenemangsområdena som Stortorget, Larmtorget, Stadsparken och Rävspelet så är arrangören ansvarig så att det är rent och snyggt, men det är bra om även ni är behjälpliga där.


Kallelser går ut till de olika passen. Kan ni inte någon dag går det bra att byta pass till en anna dag. Meddela Jesper om detta.

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Kalmar Södra Idrottsförening, 20/09 11:55 
Kalmar Södra Idrottsförening, 15/06 08:00