SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sydostlaget XV v. Pingvin RC
2017-05-14 09:50
Avtackning efter match.
Då har Sydostlaget spelat sin andra match i damallsvenskan och denna gång blev det förlust 12-42 mot ett tajt och välspelande Pingvin RC från palmernas stad Trelleborg. Serien tar nu ett uppehåll för att ge plats åt SM-spelet i Rugby Sevens och återupptas i mitten av augusti igen.

Trots avsaknad av ordinarie klunghalvor (Maria och Bex) samt ordinarie uthalv, så lyckades vi ändå få ihop ett lag som så att säga tog sig på slutet efter en lite förvirrande första halvlek, inte minst då en hel del spelare gjorda sin första femtonmannamatch för året. 

Sydostlaget vaknade till liv genom ett par riktigt bra breaks från forwards, där framförallt Ylva Schwartz visade hon är minst lika farlig från no. 8 som centerpositionen i Sevens. Även ett omnämnande till Dani som spelade flanker för första gången i sitt liv. Välkommen till forwards!

- All heder åt PRC, de spelade riktigt bra rugby idag. Deras supportspel var betydligt bättre än vårt och hade överlag ett bättre samspel mellan backar och forwards. Jag tror detta visade att bara för att man har visst övertag i Sevens, så betyder det inte så mycket i XV, men samtidigt, jag tror också erfarenheten från XV utvecklar våra Sevensspelare ännu mer, så för mig är XV bara positivt, sa tränaren Per Gjörloff efter matchen.

Laget:

1. Hanna Carleson
2. Palle Erlandsson
3. Rebecca Torstensson
4. Anna Lennartsson
5. Elin Rosberg (ut 15", in Wickström)
6. Dani Jovanovic (ut 50" in Antonsson)
7. Shannon Erlingsson
8. Ylva Schwartz (kapten)
9. Olivia Palmgren (vice kapten)
10. Stina Marberg
11. Hanna Sjöquist
12. Tanja Jegorova
13. Nora Westrup
14. Shaana Abdullah
15. Felicia Radovan

16. Louise Wickström
17. Amanda Antonsson

Bitch of the Pitch: Shaana Abdullah

Följande spelare har nu spelat sin första rugbymatch:

  • Louise Wickmark (andraled)
  • Shaana Abdullah (högerytter)

Stort grattis till er!