SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Fantastisk dag i Vänersborg
2017-05-06 22:12
Kalmar Södra IFs damer tillsammans med vännerna i Sydostlaget åkte idag till Vänersborg för årets första match i damallsvenskan. Vi är ett hyggligt bra Rugby Sevenslag, men vi är relativa nya på femtonmanna, så det var med stigande spänning som vi gjorde matchförberedelserna. Tillika Ylva Schwartz första som kapten i damlaget. Men vilken dag det blev!

Ok, så vi förlorade. Stort. Det gör inte det minsta. Idag vann rugby. Vänersborg var idag i en klass för sig och hade en fantastisk organisation i sitt spel, mycket tack vare coacherna Jonas Ahl och Maria "Robban" Robertsson Tatu. Det var en komplett prestation, både i att behålla bollinnehav och att variera spelet för att hålla försvaret på tårna. Det var alltså försvarsspel från första till sista stund ,även om framförallt Tanja Jegorova hade fina breaks. Hon blir mer och mer komplett som center för varje match. 

Men det var framförallt i defensiven som vi gjorde det mesta jobbet idag. Ingen backade ner från kollisionen, alla tacklade alla ruckade frenetiskt. Det gjorde en gammal forward mycket rörd.

På den efterföljande sociala aktiviteten, en fantastisk rugbytradition från gräsrotsnivå till den absoluta internationella eliten, så inbjöds kaptenerna i vardera lag att utse matchens spelare. Från vår sida utsågs Sandra Irvefjord (tidigare GRF) som hade en fantastisk dag på jobbet och från oss utsågs Anna Lennartsson. Och vi kan bara hålla med. Anna gjorde en helt fantastisk match med helt rätt inställning, med frenesi och utnyttjade verkligen sina styrkor som spelare och det var en sann glädje att se henne spela idag. 

Speciellt omnämnande till Hanna Sjöquist som gjorde sin allra första rugbymatch idag! Och med stor ära dessutom! Varmt välkommen "på riktigt" till Dynamo Kalmar, Hanna.