Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ängö BK
1 - 1
Kalmar Södra IF
Ängö BK1 - 1Kalmar Södra IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 02 maj, 19:00
Plats:Fredrikskans
Tävling:
Matchnummer: 141203024
Samling:17:45
Trupp:Adam Ringqvist
Adam Ågehäll
Benjamin Knezevic
Filip Johansson
Iko Broi
Kalle Mörck
Lucas Filipsson
Ludwig Rosenberg
Manh Dinh
Olle Carlsson
Pontus Sörensson
Sadir Zrari
Safir Sadar Mahmood
Viktor Andersson
William Söderling
Oavgjort i derbyt
2019-05-03 10:01
Det blev ett oavgjort resultat i derbyt mot Ängö BK på klassiska Fredrikskans, matchen slutade 1-1 och får anses som rättvist resultat sett till matchbilden.
Efter en bra prestation hemma mot Åryds IK var vi taggade för derbyt mot Ängö BK som spelades på Fredrikskans på något blöt och svårspelad plan. Vi börjar matchen bra och får igång vårt spel och gynnas av den stora planen då vi vill rulla boll. Vi skapar några väldigt fina chanser i inledningen och efter en fast situation kan Lucas F placera in bollen intill stolpen och vi tar ledningen med 0-1. Sedan har vi ett bra tryck mot deras mål och vi spelar mycket på den offensiva planhalvan, skapar många fina lägen, inlägg, instick och vi kommer till hela 9 avslut i första halvlek. PK i deras mål storspelar samtidigt som vi inte riktigt har den 100% skärpan framför deras mål. Vi prickar ribban vid två tillfällen och många farliga hörnor. Ängö sticker upp då och då med enstaka farliga kontringar men Alle i målet har full koll på detta tillsammans med försvaret. 

Inför andra halvlek pratar vi om att behålla fokus och bolltempo, intensiteten så vi fortsätter dominera matchen men matchbilden blir helt omvänd. Allt det som var bra i första försvann i andra halvlek och vi blev ängsliga slog bort mycket bollar och slarvade en hel del vilket resulterade i att Ängö kunde få grepp om oss och efter en tilltrasslad situation utanför straffområdet kan de kvittera till 1-1. Vi vet att vi är starka som lag att vi har en jädra inställning så vi kollapsar inte utan tar tag i grejerna och spelar oss fram till en straff som dessvärre deras målvakt gör en bra räddning på. Resten av matchen är vi väldigt rädda om den poäng vi har och vi krigar och det blir inget ordnat spel alls. Vi försvarar oss på ett bra sätt och våra unga spelare visar en bra mognad och vilja, detta tillsammans med lite rutin från de äldre kommer vara väldigt positivt för oss i framtiden!
Vi tackar Ängö BK för en väl genomförd match!


<< Tillbaka